Steenfabriek De Bunswaard

Beuningen - Beuningen
Actueel aanbod

€ 399.000,- tot € 479.000,-

Kenmerken

Woonoppervlak
200 - 205m2
Kaveloppervlak
200 - 500m2
Inhoud
585 - 625m3
Aantal slaapkamer(s)
3 - 4

Over dit project

STEENFABRIEK DE BUNSWAARD
De voormalige steenfabriek de Bunswaard is gelegen op een hoogwatervrije zandrug in de uiterwaarden van Beuningen. Wonen in industrieel erfgoed wordt zo gecombineerd met een weelderige omgeving vol natuur en zelfs een privéstrand. In dit rijksmonument zijn acht bijzondere huizen te koop, bestaande uit twee hoekwoningen en zes tussengelegen huizen.

Alle woningen in deze oude fabriek bieden een prachtig uitzicht over de Waal en de omringende uiterwaarden. Op de plek waar ooit het vuur van de steenovens brandde ervaren bewoners straks de warmte van een heerlijk thuis in de voormalige ovenkamers en de bovengelegen stookzolder.

Historie van Steenfabriek De Bunswaard
De steenfabriek is in 1917 gebouwd en werd tot de Tweede Wereldoorlog gebruikt voor het bakken van stenen. Het werk in de steenoven was zwaar en kinderarbeid was in die tijd geen uitzondering. Tijdens de oorlog lag de productie stil, waarna de oude fabriek alleen in de jaren zestig nog actief was voor het afbakken van stenen.

Het complex omvat onder meer veld- en steenovens, maar ook een boerderij, directeurswoning en stallen voor de fabriekspaarden. Deze zijn allemaal bewaard gebleven, evenals de karakteristieke schoorsteen die met zijn lengte van 50 meter vanuit de wijde omgeving te zien is. Overige gebouwen op het terrein zoals de vormelingenloods, het pershuisje en de haaghutten zijn inmiddels gesloopt.

Bijzondere huizen te koop door herbestemming
Om de historische sfeer van de oude fabriek te laten herleven zal de komende jaren een aantal karakteristieke elementen van het complex worden herbouwd, waaronder de vormelingenloods en het pershuisje. In totaal worden er acht woningen in de steenfabriek gerealiseerd en is de vormelingenloods verkocht in vier bouwkavels. Eén van de woningen is inmiddels al ingericht als modelwoning.

Wilt u meer weten over de bijzondere huizen die te koop staan in deze oude fabriek, kijk dan op de website van Steenfabriek De Bunswaard.

Nog maar 1 woning beschikbaar!

Meer informatie

Kenmerken

Project
Steenfabriek De Bunswaard
Koopwoningen
8
Prijs
€ 399.000,- tot € 479.000,-
Type woningen
Hoekwoning, Overig, Tussenwoning

Voorzieningen

Parkeren
Overdekte parkeerplaats
Tuin
Tuin op het Noorden, Tuin op het Zuiden
Bijgebouwen
Berging (steen), Bijkeuken, Kantoor
Eigendom
Volle eigendom
Verwarming
CV-ketel (HR)
Balkon
groter dan 15 m2
Voorz. binnen 1 Km.
Strand

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Beuningen.

Aanmelden